nedeľa, mája 25, 2008

Tretí deň - Guenzburg - Donauwoerth

Stratili, co sme ziskali
Keď som moje rozhodnutie nejazdiť na bicykli a nechať všetko na ňom oznámil Milošovi, iba preglgol horku slinu. Čo mal robiť? Ráno som ho aj so Stanom po bohatých švédskych raňajkách, ktorými si hostitelia u nás totálne šplhli, vyprevadil z pred hotela na cestu, podrobne mu popísal dennú trasu a zamával na šťastnú cestu.
Takto pansky sme uz viac nenocovali
Zo štartu do Offingenu je po cyklotrase 12 kilometrov. Tu sa napája aj alternatíva, ktorá vedie po pravom brehu, kým tá pravá prechádza cez Dunaj na jeho ľavý breh. Ešte že sme pod mostom na nich čakali, inak by zablúdili už na začiatku. Spokojní sme s Luskáčom, ako voláme môjho švagra Milana, pokračovali v autíčku pekne v pohodlí okolo Gundelfingenu cez Lauingen a za kruhovým objazdom Ludwigsau sme si pri reštaurácii našli príjemné miesto na čakanie. Bolo to pár kilometrov pred Dillingenom, presne tam, kde sme sa ráno dohodli.
Čas bežal. Z nedostatku inej činnosti som sa išiel pozrieť aj na o pár kilometrov vzdialenú južnú alternatívu, ale nikde nikoho. Keď sme už zjedli aj obedňajšiu polievku, objavila sa dvojica z úplne ineho smeru, s ktorým sme nemohli rátať. Vykašlali sa na značenú cyklotrasu cez dediny a pustili sa obchvatom po dopravnej tepne č.16. To by ich toľko času nestálo, lenže pri Offingene sa namiesto pokračovania pustili spomínanou alternatívou, vedúcou ako naschváľ po kopcoch, aby ich po 25 km doviedla - na miesto, kde ráno začínali.
Miloška asi bolia zuby, ale cigaretka mu rozhodne prospela
Nič to, najedli sa a pobrali ďalej. Cez Dillingen, Hoechstädt a.d. Donau, Blindheim do klasického nemeckého mesta na brehu Dunaja Donauwoerthu. Presne tam, kde sa má končiť tretí deň pôvodnej cesty. Teda za celý deň prešli iba 62 km a stratili náskok, ktorý som včera pomohol nadobudnúť. Ešte že nezablúdili, lebo kamping vodáckeho Kanu-clubu bol na sýtozelenej lúke pri ramenách Dunaja a nijako sa mi odtiaľ nechcelo. Navyše parsonál mal toľko starostí s akousi vodáckou akciou, že sa s nami veľmi nezaťažoval. Príjemná zmena po predchádzajúcom nocľahu.
Vo vodáckom kempe sme sa cítili ako ryby vo vode

Žiadne komentáre: